Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Folly

Folly (Arborétum és Borászat)

 

A Folly Réka nevével fémjelzett vállalkozás közel sem egyemberes munka: több mint száz év családi öröksége és megpróbáltatása kellett ahhoz, hogy mára egy – a régi birtokot is magába foglaló – modern szemléletű, ám hagyománytisztelő természeti élményközpont jöhessen létre a Badacsonyi borvidéken. Élmény, mert a borokon kívül szörpöket, teákat és egyéb kézműves portékákat is készítő család a kirándulás, természetjárás lehetőségét is megadja az odalátogatóknak a legkisebbektől egészen a céges csapatépítőkig. A kisörsi tájat senkinek sem kell bemutatni, ahogy a Badacsonyi borvidék hol löszös, hol bazaltos, hol vörös permi homokkővel tarkított talaját, vagy a Balaton kiegyenlítő, párásító hatását, ami tökéletes beérést és különleges zamatot biztosít a Follyéknál amúgy is különleges fajták számára!

 

• Melyik borvidék?

Badacsonyi

• Hol vannak?

8257 Badacsonyörs, Kápolnavölgyi út 25.

Mekkorák?

4,9 hektár

Mit termesztenek?

Budai zöld, Kéknyelű, Muscat ottonel, Olaszrizling, Rajnai rizling, Szürkebarát

Miért szeresd?

Mert annyira természetes, annyira autentikus, hogy még egy panellakásba is odavarázsolja a Balatonra néző dombok hangulatát!

Mi lesz a kedvenced?

A Budai zöld, ami amellett, hogy a női virágú Kéknyelű beporzásáért is felelős, igazán egzotikus ízvilágú, citrusos-zöldalmás tónusú, elegáns karakterű bor!

Rendezés:

Folly Borászat - Cédrus 2018

3.462 Ft
Várható szállítás: 2021. június 15.
17 db raktáron

Folly Borászat - Budai Zöld 2020

3.462 Ft
Várható szállítás: 2021. június 15.
18 db raktáron