Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Nachbil

Nachbil Borászat

 

A Szatmári borvidék Erdély és egész Románia egyik legkiválóbb adottságokkal rendelkező szőlőtermő vidéke, melynek hagyományai (beleértve az itt alkalmazott speciális művelés- és metszésmódokat) kitüntetett helyet biztosítottak számára egyész Kárpát-medencei viszonylatban. 1999 óta itt gazdálkodik a Nachbil is, a kezdeti két és fél hektár utána mára húsz hektár területen. A fajtakínálat nagyjából kiegyensúlyozott, de megfigyelhető, hogy a korábban „fehér” Szatmár mára kifejezetten vöröshangsúlyos borvidékké kezd válni – ahol is a világfajták mellett kiemelt szerepet kap a Feketeleányka. A 2017-től bio-minősítéssel is rendelkező pincészet borásza, Serli Csilla külön ügyel arra, hogy magas minőségű alapanyaguk gazdagsága a borokban is visszaköszönjön!

 

• Melyik borvidék?

Szatmári Borvidék (Erdély, Románia)

• Hol vannak?

447040 Beltiug, jud Satu Mare (Szatmárnémeti), Romania, str. Pietii, nr. 428.

 

Mekkorák?

20 hektár

Mit termesztenek?

Szürkebarát, Tramini, Rajnai rizlig, Királyleányka. Sárgamuskotály, Sauvignon blanc, Chardonnay, Merlot, Pinot noir, Kékfrankos, Feketeleányka, Cabernet sauvignon, Syrah

Miért szeresd?

Mert miközben a szatmári bortörténelem igézetében kóstolsz, egyszerre a legmodernebb francia biogazdaságoktól megszokott, szofisztikált ízekre is ráismersz!

Mi lesz a kedvenced?

A La Capela Trio Rosu, azaz ’Kápolnai piros trió’, ami egy Kékfrankos, Cabernet sauvignon és Feketeleányka házasításából készített biotermesztésből származó bor. Lehengerlően tárja eléd a fekete és pirosgyümölcsök izgató világát, megbabonázva kakaóval és fűszerekkel egy csodálatosan bársonyos befejezéssel. 

Rendezés:

Nachbil Pince - La Capela Trio Alb 2019

2.597 Ft
Várható szállítás: 2021. június 15.
999 db raktáron

Nachbil Pince - La Capela Trio Rosu 2018

2.597 Ft
Várható szállítás: 2021. június 15.
999 db raktáron