Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Geönczeöl

Geönczeöl Pincészet

 

A Muzsla és Ipolyszalka dűlőin, mindössze két és fél hektáron gazdálkodó pincészet változatos – hazai szemmel meghökkentő – fajtaválasztékkal dolgozik a Garammente kiváló kitettségű dűlőin. Az alacsony és közepes kordonos termesztés teljes beérést biztosít a különféle szőlőknek, amiket aztán meglehetősen kísérletező kedvvel hol finoomseprőn tart, hol későn szüretel, hol extrémen meghordóz Geönczeöl Attila borász-tulajdonos. Minden tétel spontán erjed, fajtától függően váltogatja a zempléi tölgyet és az öregebb amerikai barrique hordókat, így a könnyed fehér tételektől a pezsgőn át a brutális vörös tételekig szinte minden megtalálható – kicsiben is nagyok!

 

• Melyik borvidék?

Garammenti Borvidék (Felvidék, Szlovákia)

• Hol vannak?

94365 Kamenica nad Hronom, 734.

 

Mekkorák?

2,5 hektár

Mit termesztenek?

Mézes fehér, Leányka, Bianca, Rajnai rizling, Zöldveltelini, Peszeki leányka, Olaszrizling, Tramini, Chardonnay, Szent Lőrinc, Kékfrankos, Pinot noir, Alibernet, Cabernet sauvignon

Miért szeresd?

Mert (sajnos) Magyarországon nem termesztett fajták boraiból is ihatsz, és egy nálunk nem létező, egyedi zamatot kapsz a különleges eljárással készült tételeknél!

Mi lesz a kedvenced?

A Laurent, ami nagy tartozása a hazai borászatoknak, hiszen nálunk alig-alig találni Szent Lőrinc fajtát, holott elképesztően egyedi, nyers és vad, cseresznyés, fűszeres, bőrös, miközben a fás, csersavas jegyek és a komoly test lenyűgöző harmóniát teremt az elegancia és vadócság között.

.

Rendezés:

Geönczeöl Pince - Laurent 2018

3.711 Ft
Várható szállítás: 2021. június 15.
999 db raktáron